## I. Rural Bank of Solano (NV), Inc

Address: Maharlika Highway, Solano, Nueva Vizcaya

Contact Person: Eloisa Atencio Contact Number: 0928-515-0415

II. SUBJECT MATTER Micro Agri Lending

III. DURATION 2 Days

IV. ATTENDEES Loan Officer, Manager, Account Officers

up to 7 pax

V. RULES Observe schedules, NDA

## VI. SYLLABUS

VI. SYLLAB	303	DAY 1						
ON-SITE LEARNING PROGRAM								
TIME	ТОРІС	MODULE /OBJECTIVE	MATERIALS/ACTIVITY	PERSON IN CHARGE	DURATION			
08:00-08:05	PRAYER		Video Presentation		5mins			
08:05-09:30	Orientation Introduction/Leveling of Expectations	Management of Learning Orientation Training/Ground rules	Meta Cards, permanent marker, masking tape. Discussions		1hr 25mins			
09:30-10:00	BREAK				30mins			
10:00-12:00	Product Design How the Product was Designed	<ul> <li>Phases of Micro Agri Lending (Market Research to Product Evaluation)</li> </ul>	Powerpoint Presentation		2 hours			
12:00-01:00	LUNCH				1 hour			
01:00-02:00	Product SWOT (Strength, Weakness, Opportunity, Threats)	Personal Strengths,     Weaknesses,     Opportunities and     Threats/Personal Core     Values	Powerpoint Presentation Discussions on Personal Strengths and Weaknesses, Opportunities and Threats and Core Values		1 hour			
02:00-03:00	Marketing-Knowing the target market and reaching them	<ul> <li>Knowing our Industry Position</li> <li>Knowing our clients and Competitors</li> <li>Determining the needs of the market</li> </ul>	PowerPoint Presentation		1 hour			
03:00-03:30	BREAK				30mins			
03:30-05:00	Delivery of Loan- Procedure from Credit initiation to collection	Understanding the steps in Loan Process	PowerPoint Presentation/Discussion		1hr 30mins			

DAY 2 ON-SITE LEARNING PROGRAM								
TIME	TOPIC	MODULE	MATERIALS/ACTIVITY	PERSON IN CHARGE	DURATION			
08:00-08:05	PRAYER		Video Presentation		5mins			
08:05-09:30	OJT Walkthrough with actual processing	Fieldwork	Video Presentation of Micro Agri Lending Products	<ul><li>Training Assistant</li><li>Supervisor</li><li>Account Officer</li></ul>	1hr 25mins			
09:30-10:00	BREAK				30mins			
10:00-12:00	Continuation of OJT Walkthrough with actual processing	Fieldwork			2 hours			
12:00-01:00	LUNCH				1 hour			
01:00-03:00	Continuation of OJT Walkthrough with actual processing	Fieldwork		<ul><li>Training Assistant</li><li>Supervisor</li><li>Account Officer</li></ul>	2 hours			
03:00-03:30	BREAK				30mins			
03:30-05:00	Sharing and Debriefing				1hr 30mins			

Note: Feedback forms must be given to each Trainee by the end of the day.

## VII. COSTS

Hotel Accommodations	Php 800-1500/twin share		
Snacks	Php 30-50/ pax		
Meals	Php 100/pax		
Honorarium /Venue	Php 500/day		
Materials at Costs	Php 50/pax		

## **VIII. LIMITATIONS**

Only 2 groups per year and excluding the months of January, March, April, and December.